Costa Calida

 

 

 

De Costa Cálida strekt zich uit over zo’n 250 kilometer en heeft een grote variatie kustlandschappen, langgerekte zonovergoten zandstranden afgewisseld met steil uit zee oprijzende rotsen en beschutte baaien. Aan deze Costa vind u de plaatsen Cartagena, Mazarrón, Aguilas, Mojacar en vele kleine kusplaatsjes.

 

De Costa Cálida loopt van El Mojón, vlak onder Alicante, tot Águilas, net ten noorden van de provincie Almeria. De kuststrook behoort tot de provincie met gelijknamige hoofdstad Murcia. Deze Costa kent 2 verschillende zeeën; de Mar Menor (kleine zee), het grootste natuurbad ter wereld en een waar paradijs voor alle soorten watersport, en de Middellandse Zee. Deze Costa is door de Wereld Gezondheids Organisatie uitgeroepen tot één van de gezondste gebieden ter wereld.

 

In Puerto de Mazarron bevinden zich de dichtsbijzijnde stranden vanaf Casa Camposol. Het strand ligt op circa 20 minuten afstand. Het strand bij Puerto de Mazzarón wordt goed onderhouden en is voorzien van een moderne boulevard. Laat u zich er niet van weerhouden ook een paar van de vele andere dichtbij gelegen stranden te ondekken.

(Puerto de) Mazarrón

 

 

 

Op enkele kilometers van Camposol ligt de stad Mazarrón, een plaats met een oude geschiedenis en diverse archeologische vindplaatsen. De oude zilver- en loodmijnen met hun gekleurde heuvels zijn bij binnenkomst van Mazarrón niet te missen.

 

Puerto de Mazarrón ligt aan de kust, met vele leuke terrassen en stranden. De haven van Puerto de Mazarrón is onlangs geheel vernieuwd en de boulevard is hierbij uitgebreid. Erg leuk om eens te bezoeken is ook de markt in Puerto de Mazarrón. In Puerto zijn tevens een aantal duikscholen gelegen.

 

Net buiten Puerto is het zeer de moeite waard eens een bezoekje te brengen aan de kanonnen van Castillito. Deze reusachtige kanonnen maken deel uit van de oude kustdefensie van het nabijgelegen Cartagena, het hoofdkwartier van de Spaanse Vloot.

 

Sierra Espuña

 

 

 

Op 20 minuten afstand, in de richting van Totana, ligt het uitgestrekte natuurgebied Sierra Espuña. Een prachtig gebied voor de sportievelingen en natuurliefhebbers. Wandelen, hiken, klimmen, fietsen en/of mountainbiken is in de Sierra Espuña zeer de moeite waard. Het is prachtig om te zien hoe in deze droge regio van Spanje, Murcia, het groen tussen de bergen uit de grond schiet. Kijk voor de diverse mogelijkheden ook eens op de website, www.espuna-adventure.com van hotel la Mariposa te Gebas, hiervandaan worden verschillende sportiteiten ondernomen.

 

Cartagena

 

 

De havenstad Cartagena is via de nieuwe snelweg tussen Mazarrón en Cartagena vanaf Camposol snel te bereiken. In deze prachtige oude stad met zijn monumentale gebouwen is het prachtig ronddolen. Het onlangs heropende Romeinse amfitheater uit de eerste eeuw na Christus is een bezoek meer dan waard. In de straten van Cartagena kan menig vrouw haar hart ophalen, hier is het echt prachtig winkelen. De haven van Cartagena is een heerlijke plek om lekker te eten en van het uitzicht te genieten.

 

Murcia

 

 

 

De hoofdstad Murcia ligt op ruim een half uur rijden vanaf Camposol. Deze moderne universiteitsstad heeft veel interessante plekken om te bezoeken maar is vooral geliefd om zijn winkelmogelijkheden. Er zijn in de binnenstad vele verschillende winkels te vinden en aan de rand van Murcia bevindt zich ook een zeer groot winkelcentrum. Deze studentenstad heeft ook een zeer bruisend nachtleven. Er is in Murcia sinds kort tevens een waterpark met een aantal glijbanen,een beter alternatief hiervoor is echter het zuidelijker gelegen Vera of het nabij Cartagena gelegen Torrevieja.

 

 

 

Granada

 

 

Op zo'n 2,5 uur rijden van Camposol ligt de stad Granada met het wereldberoemde Alhambra. Een bezoek aan deze studentstad in Andalusië is zeer de moeite waard, zeker wanneer u het Alhambra wilt bezoeken. U dient tickets voor het Alhambra echter wel van te voren te bestellen. Dit kan op de website van het Alhambra www.alhambradegranada.org Het oude paleis Alhambra ligt aan de zuidoostkant van de stad op een heuvelachtig plateau met uitzicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. De Sierra Nevada is het meest zuidelijke skigebied van Europa met een hoogte van 3300 meter. In de Sierra Nevada kan van december tot april geskied worden